Tillbaka
11 januari 2022

Mainport förvärvar majoritet i Fleet Consulting Group

Mainport är en snabbväxande koncern som samlar företag som ser digitaliseringens möjligheter att hjälpa aktörer i transport- och logistikbranschen effektivisera och arbeta mer hållbart. Nu expanderar man genom att förvärva majoriteten i Fleet Consulting Group – en global aktör med fokus på fordonshantering.

Mainport AB fortsätter sin snabba tillväxt genom att förvärva 51 procent av Fleet Consulting Group.
Fleet Consulting Group erbjuder både konsultstöd och ett system för fordonsplanering som genom en smart plattform kan bidra med effektivisering genom ökad kontroll och minskad administration, minskade kostnader för fordonsparker och minskade utsläpp genom bättre planering. Bland kunderna finns såväl offentliga som privata aktörer, till exempel Bromölla, Kalix och Sala kommun samt Selecta och Veidekke. Erik Forssman och Mikael Liljegren äger fortsatt 49 procent av bolaget och kommer att leda verksamheten som tidigare.

– Vi är stolta över den plattform vi skapat och det känns som helt rätt läge att växla upp och ta nästa steg. Mainports långa och stora kunskap inom tunga fordon, de finansiella musklerna och framför allt deras vision kring hur affärer växer gör dem till helt rätt partner både för konsultaffären och systemutvecklingen, säger Erik Forssman och Mikael Liljegren, Fleet Consulting Group.

Mainport grundades 2020 och har på kort tid gjort flera strategiska förvärv. Affärsidén är att hitta entreprenörer med intressanta lösningar som genom partnerskapet kan få stöd att växla upp.

– När hela transportsektorn förändras behövs smarta lösningar som gör det lättare att optimera fordonsparker. Fleet Consulting Group har utvecklat en mycket konkurrenskraftig tjänst som vi nu ser mycket fram emot att accelerera i samarbete med de andra bolagen inom Mainport, säger Anders Lundström, vd Mainport.

För mer information

Erik Forssman, grundare Fleet Consulting 073-744 17 22 
Mikael Liljegren, grundare Fleet Consulting 073-772 13 93
Anders Lundström, vd Mainport, 070-577 87 57